Gula dalam darah.

Hari ni dah 3 kali cek gula dlm darah 10.4 11.8 15.1 Stiap 2jam kena puasa last mlm ni jam 8 mlm.. Keputusannya teruk...ada tak kat sini pnh mengalami benda yg sama.. Maklumlah pregnant kali ni twin...buntu sgt..

1 Balas

Sis kalau boleh, waktu check gula dlm darah.. Jangan mkn nasi,buah,makanan manis dan Air manis. Cuba makan roti wholemeal 2 keping dan minum Air masak dlm tiap 2 jam ketika check gula dlm darah. Kalau waktu biasa pun cuba kontrol mkn mknan manis dan lebihkan minum air masak dgn kerap

5y ago

Ok tq sya akan cuba..