hai mommy nak share cerita hari ini

hari ni checkup kena marah dgn misi sbb… -HB DROP -BP DROP -BERAT DROP -TEKANAN DARAH DROP buku sblom ii ni smua tulis hitam elok jaa hari merah ang ang smua🤦🏻‍♀️ next month misi nk smua ada peningkatan kalau sama jgak refer ke pakar sbb ada sakit kpala sama belah kiri shj sakit 😮‍💨 ada apa ii tips atau ubat x?

3 Balas

elakkan minuman caffeine.. kopi, teh, milo, coklat.. banyakkan minum susu fresh milk rendah lemak, kaya kalsium atau minum Horlick tanpa susu pekat n gula or jus limau.. jangan skip makan ubat kalau klinik bekalkan.. makan banyak buah jambu batu, delima & makanan yang kaya dengan zat besi boleh google je sis.. boleh try pati delima gulsan.. sbb saya pun hb low 8+.. alhamdulillah naik sikit².. semoga terus kuat mommy 💪🏻

cuba naikkan hb dlu insyaallah bp naik skli. mkn kerang daging telur selalu. elakkan kafein. berat drop tu normal nt leh naik balik

bykkn rehat..mkan buah2an/kekacang sbg snek... utk hb low tu bleh consume delima...yg trbaik skng pati delima gulsan tu