HB makin drop

Semakin hari setiap kali check up kat KK hb sy makin drop. Dari 11 turun ke 10 dan hari ni drop jadi 9. Rasanya makan dah teratur. Sekarang misi supplykan ubat zincofer untuk 2minggu ni. Pastu apointment KK pon kena pergi 2 minggu sekali pula. Aduh2. Mummy2 boleh suggest x mcm mana nak naikkan hb ni. #firstbaby #20week #firstmom #pleasehelp

1 Balas

Sebelum ni mkn ubat apa sis? Sy sebelum ni obimin yg kk provide, start ngandung hb 14.8, dah masuk 6bulan hb makin turun last 9.2. Skrg ni mkn iberet folic beli sdiri kat farmasi, Alhamdulillah serasi dan naik ke 10.5. Sy mkn pagi sebelum sarapan dgn jus oren 😊

9mo ago

sy tak boleh makan zincofer muntah balik. skrg sy ambil sangobion setakat ni 6hari consume ok je. tggu next week pula check up mcm mana