Ibu yg di'induce

Hari ni 3 hari 2 mlm dh bermlm di hos,induce ubat 2kali tp contraction skjp je lpstu hilang. Baby pun msih sgt selesa dlm perut tknak kluar. Lepas ni tktau lh dktor nk buat apa kt saya ni . Lama² dlm wad ni mkin seram tgk keadaan patient lain😰

5 Balas

Sy pernah induce ubat 2x untuk 2hari tu bukaan 2cm.. hari ke3 doktor induce belon... masuk belon pkl7 ptg.. pkl 10mlm sakit sangat.. 12am belon xjatuh minta nurse cek dah 6cm.. rupanya kepala Baby dh menekan belon tu patut la xjatuh.. 2am bby Kluar 😃

Sya harini kena serah diri sbb overdue 40minggu 6hari sepatutnya esok 8/9 masok ubat alhamdulillah harini bukaan dh 2cm..mnta ii la bukaan trus buka tnpa induce..

sama mcm sy anak 1st dulu..x apa..yg penting baby & mommy selamat.. sy xde bukaan sampai 9jam masa tu..kene emergency czer..its okay..jgn down2❤️

Kita esok sis kena induce ubat 🥲 moga jalan terus bukak la ye

ada bukaan x?