Anak saya dah 16 hari tapi kuning still ada, macam mana nak turunkn kuningnya?

Hari ini kuning dia 168

2 Balas

Anggur hitam & sengkuang cina elok untuk turunkan kuning baby bagi yg susu badan . Kalau still tak turun kuning , sis boleh sulam dgn susu fm dgn badan untuk cepatkan lagi turun kuning . Kdg susu ibu punca kuning tanak turun . Untuk mandian sis boleh try mandian nuraz , air badak dgn sirap gilir air badak dgn air suam . Petua lain tak menjadi dgn baby saya . Sambil tiup dalam air mulakan syahadah dan selawat nabi 3 kali berserta niat anak turun kuning dan dijauhkan penyakit serta sihat selalu . InsyaaAllah turun normal . Saya dan baby darah O , itu saya amalkan drpd 3ratus lebih ke bacaan 99 dalam 10 hari . Satu lagi , pesan pada baby , minta dia cepat sembuh sihat takmau tengok dia kena cucuk . InsyaaAllah dia akan dengar cakap mama dia , dengan baby ni kena pesan baik2 . Semoga membantu .

Kerap bagi susu je.. biar baby kencing banyak

2y ago

dh tp turun sikit je, susu formula pn dh kasi same jgk