Buku merah

Hari ini check up saya untuk ambil darah gula , jumpa nurse vaksin tetatanus and jumpa doktor . Luckily, saya orang pertama untuk sampai klinik pun tutup tapi nurse seorang tu dah sampai awal dah dia letak bakul di luar untuk letak buku merah saya pun letak buku saya di sana dan duduk di kawasan waiting area. Selepas 40 minutes tunggu one by one orang sampai . Semua dipanggil untuk duduk dlm klinik. Tappiiii nurse panggil orang kedua sebagai orang pertama dan dapat number giliran pertama. I was really pissed off because yang ni selalu berlaku bila certain irresponsible people letak buku merah mereka belakang buku org lain supaya cepat dipanggil. Adakah ini satu cheating … This is not first time … check up last time ada seorang selamba tipu check up hari ini nurse suruh dtg tapi padahal nurse tak panggil and tarikh dlm buku lain. As a pregnant woman i think we should be more responsible and small matter or big matter cheating is cheating 😞 please im tired of this.

3 Balas

Kk ni dah patut buat mcm swasta. Patient yg dtg terus di scan appointment card nya & key in dlm system. Dari receptionist ke nurse yg check bp bmi etc, sister yg panggil nama & sampai ke pc doctor boleh tengok patient lists. First come first serve. Dengan kita2 sekali boleh tengok kita no brp & estimated time dipanggil. Tp tuu laa nk complain lelebih, mesin scan pun masih kuno. Gaji/OT nurse pun susah nk naik 😭😭😭

9mo ago

Hopefully in future sis . Next time i nak berdiri sebelah bakul je 😂😂😂😂

I pun pernah kena sis, rasa tak puas hati betul. Tp cepat2 think positive sedapkan hati bgtau kt diri sndiri maybe orang tu dpt dulu sbb nurse/Dr in charge dia dah ready. I punya belum ready. Tp kalau mmg jumpa nurse/Dr yg sama hmmm redho je huhu

9mo ago

Memang station yang sama sis untuk check glucose lepas tu check nurse/Dr yg sama. Yes kena redho je

tu benda biasa sis. rilek ok. nak buat macam mana kan 😂

9mo ago

Stress la sis kita bangun awal untuk sampai awal habiskan awal tapi ada je org macam ni I feel bad moral value macam mana nanti nak ajar anak sendiri.🙁