Tumpang tanye..saya mngndung dh 8weeks .kenapa sy rasa perut xsedap..rasa kembung perut.pdhl mkn dh.

Harap terjawab lah

6 Balas

sama sis... sy pun 8 weeks.... perut kdg tak selesa mcm ada angin kdg pedih2.... tak tahu org kata normal... sbb yg first takde pula rasa mcm ni.. hihi... tak pe sis semoga kandungan sis sihat ya kita nikmati je awal2 pregnancy ni 😀😀

1y ago

tulah .sy rasa selesa..risau jugak..

mmg mcm ni sis nama dia bloated.sy pon bloated teruk..so sblm smpt teruk asal lapar sket sy akn cuba mkn ape2..sbb klau terlmbt sket mmg kembung teruk rse nak muntah tp x kluar ape2..biasa 1st trimester je mcm ni..sy pon bru 7w..

saya rasa mcm ni juga.. tapi saya try makan sikit.. biskut atau oat alhamdulillah okay sikit.. mungkin bloated sbb lewat sikit makan atau lepas muntah x alas perut semula..

normal sis, Rahim dn baby nak mmbesar dan mengembang, tolakan angin/ acid ke atas perut akan berlaku..

sma lh sis sya pn dah 8 week... kdng prut tak selesa... sma sakit belakang

Normal sis… awal pregnancy selalu cm tu… sy dlu cmtu

1y ago

kalau normal xpem.sbb rasa xselesa sgt2 wak