TTC (1st baby)

Happy tengok mommies share pasal pregnancy/anak. Macam kita pulak yg pregnant. Tapi belum ada rezeki lagi. Semoga ada rezeki buat kita yang sama2 TTC dalam masa terdekat ni inshaaAllah aamiin aamiin. #pejuanggarisandua #berharapadakeajaiban #firstmom

17 Balas

Saya pun ttc 1 tahun n pernah miscarriage 1kali. Kawin dah masuk 3tahun. Alhamdulillah tgh tunggu masa nak beranak. Walaupun ttc sekejap je tak mcm mummy2 yang lain, tapi Allah saja yang tahu bertapa seksanya ujian tu. Jangan putus asa ye.. ikhtiar selagi boleh. Yang penting husband n wife jangan stress2. Time bersama pun jgn terlampau focus nak baby. Enjoy je. Berdasarkan pengalaman sy, mmg time betul2 bersama time subur tu tak lekat. Lepas dah redha, malas nak beriya2, tau2 pregnant. Tu pun lekat time quickie je bukan beriya2 pun.. insyaAllah ada rezeki nanti. Sementara belum ada baby, enjoy jalan2 honeymoon heheh bestttt boleh tenangkan fikiran, luah perasaan, boleh sembang heart to heart suami isteri. Saya doakan awak ada rezeki baby ya 🥰

2y ago

InshaaAllah thank you mommy. Semoga urusan awak dan baby dipermudahkan aamiin 🥰

Sabar ye sis.. Sy pun ttc 13tahun sis.. Ni baru nak Allah bg kepercayaan kandungan ke 2 anak pertama.. Sentiasa besangka baik dgn Allah ye.. Smoga sis dikurniakan rezeki dlm masa terdekat ini.. Aamiin3x.. Tlg doakan kandungan sy baik smpai melahirkan ye.. 😊

2y ago

InshaaAllah aamiin aamiin. Terima kasih ye awak. saya doakan awak dan kandungan sihat dan selamat. Semoga dipermudahkan urusan awak. Jaga diri ya sis 🥰

Insya-Allah . Moga Allah kurniakan zuriat buat puan dan rakan2 yang masih mencuba dan menanti. Saya juga 8 tahun ttc.2020 pernah gagal ivf dan tahun lepas Allah rezekikan secara semulajadi. Jangan putus asa dan yakin dengan rezeki dari-Nya.

sy now 15 weeks pregnant after 8 years TTC. jgn berhenti doa, n usaha. salah 1 usaha sy, buat ivf last year tp failed, embrio x menempel. now i pregnant naturally. percaya yg rezeki you akan tiba tepat pada waktunya.

2y ago

thank u sis sbb reply ye

sy ttc 4tahun for 2nd pregnancy.. sampai malas dah nak mengharap kalau period datang lambat.. tp Allah s.w.t the best planner.. DIA bagi pd waktu yg tepat,.. sis jgn putus asa dan percayalah ada sebab terbaik kenapa Allah bagi kite zuriat lambat.

2y ago

Aamiin aamiin, thank you awak 🥰

inshaallah , pasti ada rezeki .. saya pun pernah ttc 6tahun , macam2 saya lalui huhuu .. saya faham perasaan sis tapi cuba positifkan diri , belajar redha dan enjoy dulu sepuas2nya dengan suami ..

2y ago

welcome

In shaa Allah sy doakan lepas ni rezeki awk pula ye. Jgn stres2. Enjoy every single day. Selalu doa Allah hadirkan zuriat yg soleh dan mampu doakan kita ibu bapa nanti ye.

2y ago

InshaaAllah aamiin aamiin. Thank you awak. Semoga dipermudahkan urusan awak inshaaAllah aamiin

InshaAllah lepasni rezeki sis pulak. .sy pn ttc hmpir 4 tahun.. akhirnya Allah bagi sy mengandung dah 9w.. sis jgn putus doa ok.. sentiasa percaya dgn rezeki Allah..

2y ago

InshaaAllah aamiin aamiin. Thank you awak. Semoga awak dan kandungan sihat.

Semoga ada rezeki sis , saya dan semua para isteri yang sedang menunggu zuriat dikurniakan rezeki mengandung tahun ni . .Aaminnnn …

2y ago

InshaAllah sis ☺️🌸

Saya ttc 6tahun disaat dah redha xde rezeki.. Allah bagi rezeki kali ni.. hadiah anniversary ke6..now 7weeks.. InsyaAllah kami doakan sis

2y ago

Alhamdulillah seronoknya. Jaga diri mommy. Semoga kandungan dan awak sihat dalam lindungan-Nya. InshaaAllah aamiin