Kehamilan

Hamilan 4minggu 5hari dah gugur lagi ,sebab apa masalah jadi macam ,ni kali ke 5 gugur macam ni??tolong mummy x2 jawap knp ,thn pls pls pls all mummy"s help me praying for me next i get pregant ,im already very broken heart now.....😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭plz plzplz plz mummys

9 Balas

1st of all you required to check with specialist (doctor) ,confirm with Dr that you don't have any hormonal problem. exp; if you have pcos then sure difficult to get pregnant so you need refer to Dr and take medication and important to maintain healthy food and lifestyle..2nd if can every month try to do body massage.. atlst one time.. that is really good for women even to get pregnant easy.. try to do urut peranakan with indon or malay aunties.. they good in this... all the best..

3y ago

tak perlu nak sindir orang macam tu ..

Hmm. Sis, awak tak pregnant. Dan awak tak gugur. Lambat period bukan bermakna pregnant. Tak semudah itu je boleh anggap gugur. Sy yakin sis period biasa je. Please banyakkan membaca. Cari ilmu ttc. Jumpa doktor. Jangan pandai2 diagnose diri pregnant dan gugur. Sorry to say this. Awak kena terima kenyataan awak tak pregnant. Period awak lambat sebab hormon

3y ago

betul setuju. cari knowledge. jangan pandai2 buat assumption itu ini terhadap diri awak. check betul2.

Last post awk is negative test, means u're not pregnant. Mungkin ada gangguan hormones. Try jumpa doctor pakar wanita and buat every test possible. Ada wanita yg tak dtg bulan for a month and it's normal.

hanya melalui scan saje blh tau kandungan gugur atau tidak. 1st jumpa doktor dulu utk tau u pregnant ke tak. kalau confirm gugur nanti akan ada procedure yg doktor akan buat.

dh buat buku ke belum? biasanya kalau 3 kali gugur kk akn terus refer pakar. ni smpai 5 kali. takkan xde refer pakar. sy 3 kali gugur terus kk refer pakar.

bukan sis ada post ke sis cek upt tapi x dapat 2 line maksud dia x pregnant la sis . kene ada 2 line baru pregnant

betul ke gugur sis? biar betul sis sampai 5 kali? dah pernah test upt belum? dah jumpe doc confirmkannsis pregnant dan gugur?

3y ago

ajak la mak ke atau husband ke hospital cek masalah apa . x pun pegi sendiri pun boleh kan ? kalau ada kereta naik kereta , kalau x naik pengangkutan awam org grab ke .

Orng lain khawin sebulan dah boleh prengant macam mn tu

1y ago

patut la saya rasa pelik. kejap dia post tanya awal pregnancy boleh itu ini tak. then post tanya opk +ve or tak. rupanya dari dulu dia suka2 assume dia pregnant. ni 2y back. now pun dia masih post kadang pelik dgn soalany😭 mana boleh suka2 assume kita pregnant gugur 🥹

sudah jumpe doc ke sis