My first baby

haloo semua.. nak tanye sikit ni.. saya ni baru tau yang saya pregnant semalam.. sy beli pregnant test difarmasi semalam.. dan hasilnya +ve.. boleh terus pergi check-up pergi klinik ke?

4 Balas

Da kira tak? Kandungan sis berapa week? Klau baru dlm 4w atau 5w better x payah scan dlu sbb x nmpak ape2. Better 7w ke atas bru sis scan. In shaa allah at least da nmpak kantung. Mcm sye, pegi mse 6w alhamdulillah da ade kantung and nmpak heartbeat baby.

Pegi klinik , check upt di klinik. Kalau surat dari mkmal positive , terus p jumpa nurse di klinik ibu & anak . Nnt nurse akan kira usia kandungan . Pastu nurse akan buat tarikh utk buka buku . Good luck

5y ago

terima kasih sis

Download apps utk pastikan bp usia kandung. Awk boleh terus g bt buku bila dah masuk 7w ke 8w ke atas. Ms tu nak scan pon boleh dah. Awl awl ni klo scan x nampak ape. Membazir je

5y ago

hari pertama period terakhir. bukan hari terakhir period ya.

belum tau lagi berapa week sis.. tu laa nak jumpa doktor