BUASIR...

Haloo mommies.. Ada tk sini pgalaman kena buasir lepas bsalin??? Bleh share petua or ubat yg mommies guna tuk rawat buasir tu??? Buasir saya bukanlah jenis yg terkeluar.. Tapi pedih , sakit ketika membuang. Pastu kalau tidak membuang akan rasa gatal dan tidak selesa kt dubur.. Helpppppp#seriusnanya #pleasehelp #ingintahu 😭😭😭😭😭😭

4 Balas

kalau susah nk mmbuang, boleh beli ubat utk lawas berak. nnti senang je sis mmbuang. gatal n x selesa tu mmg xboleh nk buat ape. kalau masa duduk,boleh lapik bontot dgn kain tebal,bantal ,selimut or ape2 je yg buat sis selesa sikit.

sis boleh beli ubat dkt frmasi. ubat mkn & krim sapu .

Saya buat senaman kegel je.

beli ubat enema di farmasi