lendir merah pekat !!!

halo,mahu tnya ...sya bru hamil 8minggu..tiba2 ada kluar lendir merah coklat tapi pekat,,apa kandungan saya bahaya atau normal ?..tolong share ya teman²..ini kehamilan pertama saya

lendir merah pekat !!!
28 Balas

Pernah kene masa 6 weeks p hospital terus lepstu memang kene masuk mulut itik bagai sama pendarahan mcm coklat first period nak dtg tu🥴pastu dia scan perut baby tk nampak so terpaksa scan kat bawah so nampak lah kantung dan baby besaq kacang pastu dia seluk tengok laluan lagi fuhh dasyat 😅2 minggu kene repeat scan dekat o&g dah 8 weeks so alhamdulillah baby dah ada jntung semua bila tnya dia kata baby nak menempel sebab tu ada pendarahan mcm tu ,tapi jgn bnyak gerak sngat angkat berat semua jngn seminggu lebih juga nak hilang darah coklat tu ,ni pengalaman saya better cek sebab kdg2 takot lahir luar rahim so dia akan scan kat bawah nampak clear semua now dah 36 weeks alhamdulillah bulan 4 ni insyallah dah jumpa baby 😘

4y ago

Saya sudah ada Ampat bulan tapi tada tanda2 y

Pegi hosp utk scan,sy pon 8weeks,bru ja mggu lpas alami mcmni,alhamdulillah xde ape2,dh stop pn spotting sy tu..dktor cakap normal awal pregnancy klu ada spotting sikit2,cuma kalau spotting tu disertai rasa sakit perut,dan semakin byk smpai kluar fresh blood,mgkin tnda2 awal miscarriage,

p hospital, make sure ade kantung dan janin. kdg 8w msh bru. sy pernah jd cmni time anak 1st. tp xde mslh. slmt smpai bersalin. cume yg kedua ni je, sama bleeding, tp xslmt. kandungan xmenjadi. gugur. sbb sy sebulan bleeding. dr coklat terus merah...terus keluar ketol2.

4y ago

sy bru lps gugur sbtu lps. mula dgn coklat2, pastu kluar drh merah , lama2 mkin byk dan kluar lendir dan ade ketul2 drh. sebulan gk la kluar drh je. last skli p hospital, kndungan xjd.

Kalo blm ke klinik ke hosp terus pegi sis...same cam sy jd trauma sgt..yg gugur bleeding hr²..n xde rzki..gugur mase 10w..lekat skrg nie pon bleeding jgk..sbb risau terus ke klinik n kn refer hosp...tp alhamdullilah skrg da 30w..semoga sis xde pape

4y ago

ade pgi klinik cek x sis?? risau jgak..tkut luar rahim

Insya Allah macam ni takde apa apa sis. Saya pon tengah mengandung anak pertama. Trimester pertama memang selalu ada darah, darah terang tapi agak gelap sikit.. Alhamdulillah Allah jaga, sekarang dah 18 week😊

4y ago

Putri,Dokter ada cek vagina u ke ?

Hi sis, dh scan bby dh? Nmpk dh kntung bby? Klo dh nmpk kntung lega sebab xda kndung luar rahim. Biasa mcam ni sikit2 xpa mgkin sebab penempelan. Cuba g hsptl, dpt ubt kuat rahim pun ok dh tu.

4y ago

Btl.. Atlist die dlm rahim tu okey.. Klau luar rahim tu yg kita tkt

Pergi klinik jumpa doktor, pasti dapat jawapan yg tepat. Tolong berfikir ye ibu² apa yg lebih penting. Kami di sini bukannya doktor yg boleh diagnos apa masalah ibu.

Senang mcm ni sis, dlm pregnant xboleh ada bleeding langsung. Walaupun sikit kena terus pergi klinik check.. Sbb masa 1trismester ni lahh nak kena berjaga2 ..

Threatened miscarriage ni sis kalo bleeding bterusan..refer doc cepat2..kalo p swasta doc mungkin akn bg ubt kuatkn rahim..Pape pon jgn angkt brt2,jge makn..

Better p klnik terus or hsopital jgn dibiarkan. Saya pn masa pregnant ada kluar mcm tu juga then bukan rezeki saya utk ada baby😐