Ujian keputihan

Halo, saya ada soalan. Kalau nak buat ujian keputihan bila result da keluar. Pihak klinik boleh tau ke kalau mcm sya ni ada penyakit

4 Balas

maksud sis doktor buat swab ke? kalau buat swab, ya doktor akan buat culture, jadi boleh tahu kalau ada apa2 jangkitan.

6mo ago

contoh penyakit apa tu maksud sis? tak silap saya vaginal swab untuk tentukan jenis jangkitan yang berkaitan dengan samada saluran kencing atau alat kelamin je.

ye.. sbb bley tw ade jgkitan ape kt keputihan tu.. samada bakteria mcm GBS atau kulat mcm candida..

7mo ago

ooh camtu ke

ye boleh tahu..

Ye sis.