Best and affordable breast-pump

Halo mommies, need help as this is my first pregnancy. Which brand is the most best using and affordable breast pump?

15 Balas

I would say you go to the shop and test first. Sebab I've tried 2 breast pump before, 1 motor dia rosak, new one, the pump is making my nipple sore.. After baca review sana sini baru tau kena ukur size nipple then cari breast Pump yang muat your nipple kalau x memang sakit pakai la mahal punya pun.. Beza nya just kat suction and parts bottle. Saya pun dok nak cari new breast pump.

I guna real bubbe and haaka. Tp skrg byk guna haaka je cuz natural pump. Masa tgh susukan anak. Haaka melekat kat breast sblh tuk tadah n pump susu. Anak kat sblh tlg pumpkan 😄😅 natural stimulation pump from baby sendiri. Skali nursing dpt min 100ml.

Autumz. Dont buy new, you can buy mine. Just use during maternity leave. My son no longer bf. I can sell you rm350 all the set. I'm buying it rm450. My son born in 16 jan 2019. The bf machine kept well inside box.

teknik marmet (manual) lg puas hati sbb leh pump smpi kosong.. sbb sy ad beli jgk yg mnual n elektrik breast pump tp xpuas,, try search utube jupa marmet n buat,, dpt lebih.. ni pndpt saya..

Real bubee. Murah berbanding brand lain & best pakai, tak sakit. Size kecil so senang bawa travel. Berbaloi lah dengan harganya. Beli di shopee / lazada 😃

nak murah pakai real bubee.. tp nipple akan bengkak sikit la.. huhu.. sekarang sy pakai medela.. mahal sikit tapi puas hati

Pergi try tgk mcm2 brand kt pumponthego. Siap boleh try lagiiii n byk yg sesuai dgn bajet kite.

Saya pernah guna Medela Dan Spectra... But Medela lebih puas ati...

5y ago

Thank you for sharing 🤗

If affordability, spectra is pretty good! Medela mahal!

Autumz, affordable. If you can afford Medela. Its good

5y ago

Thank you for sharing 🤗