Langsung period

Halo mom’s.. nak tanye sikit. Normal tak abis nifas langsung datang period? Saya dah 2 bulan ni datang period macam biasa. Lahir normal. Orang ckp selalunye lepas melahirkan hampir 1 tahun baru period. Baru pertama sebb tu tak paham sangat 😢

8 Balas

normal mommy😊.. mcm saya habis nifas 2 bulan baru period.. then regular 2 bulan sekali period.. ada la period 2 3 kali.. then smpai skrg da 9 bulan tak period.. full bf anak 😊 kakak saya regular tiap2 bulan period lepas habis nifas tp alhamdulillah susu dia bnyk je 😊 dont worry ya 😃 Happy breastfeeding ❤

boleh saya tahu berapa hari Darah nifas berhenti dan darah keluar seterusnya hari ke berapa? dalam mazhab syafie, jika darah masih keluar dalam tempoh 60 hari itu masih dikira darah nifas. untuk mengetahui darah period selepas nifas, wajib suci dalam tempoh 15 hari minimum

3y ago

Sy ada baca jugak mcm ni. Sy sendiri pun dlm masa 60 hari 3 kali jugak keluar darah. 2 yg last tu heavy mcm period. Mak sy ckp period. Tapi banyak yg sy baca mcm yg sis ckp tu. Skrg anak dah 3 bulan sy x period lagi.

normal sis.. sye berpantang darah nifas 15 hari ja.lepas tu hari ke20 smbung darah period pula

3y ago

nurse kk sye cakap memang period sebab dia keluar 8 hari saja

normal saya pun mcm tu sis, saya pun first time 😊

Normal sis.. Sy cm 2 gk..

Normal.. ats bdn msg2

Normal. Ikut org 😊

normal sis.. sama..