hallu .. sy mommy 1st to be . preg bru 7weeks .. normal xyaa morning sickness yg truk , sy xbleh hidu yg kuat msti nk muntah .. bukan apa mum , sy sedih juga sebab xdpt nk masakkn suami mkan , msa mula2 tu dia ktaa sy ni yg manjakn diri sangat . tpii mmg sngat btllah sy asyik nk muntah , nk tido .. skrg suami da plan2 faham .. tapi sy yg sedih tngok keadaan dia .. soalan kt sni cmana nk kurgkan rasa loya/mual ni yaa ?

2 Balas

Normal. Sy awal2 pregnant pun mmg tak masak. Tak lalu nak masak. Lepastu suka makan nasi kering2 je. Sama ada dgn ikan goreng, ayam goreng, yg penting takde kuah lgsug. Klu tak mesti muntah

Haah normal. Telan makanan yg ibu boleh. Asalkan berkhasiat.