Jarak makan

Halloo ibu, utk baby usia 6 bulan, bila baby ada minum susu, ibu jarakkan masa berapa lama sebelum snacking time?.. Boleh ke baru minum susu terus offer buah?. #firsttimemom #pleasehelp #advicepls thanks ibu2

9 Balas

Susu badan or susu formula? Kalau susu formula kena jarak 2 jam sbb kalsium dalam susu formula mengganggu penyerapan nutrien makanan. Dia makan tp tak dapat zat apa2 sbb tu org pelik kenapa anak kuat susu dan makan tp kurus atau selalu jatuh sakit rupanya salah cara beri susu/ beri makan