susu dan folic acid

hallo mommies , sye pregnant 7weeks 4days? so nak tanya , boleh ke minum susu sekali telan dengan folic acid? # susu ibu mengandung

1 Balas

nurse takde cakap ke cara makan ubat macam mane ? kalau nak minum susu , minum susu duluu pastuu selang 2jam baru makan ubat . sebab nanti ubat tuh tak jadi pape pon kalau awakk telan ngan susu sekali gus

4y ago

Tak effect ape2 cuma susu akan menghalang penyerapan vitamin. Apa2 ubat pun memang tak boleh minum dgn susu dan caffein. So memang kena jarak 2 jam.