Minta pendapat

Hai,sy pergnant dah 39weeks 3days,semalam sy masuk tandas nak buang air kecil and sakit perut . Tengok ada cecair putih jernih campur darah warna koko macam tu . Dan harini sy bangun masuk tandas pun , sama juga . Ada lendir dengan darah sikit² keluar .. tu tanda² nak bersalin dah ke ? Patut ke sy ke hospital sekarang ? Sy dilema campur sedih nak tinggal anak first sy yg berumur 2tahun . Sebab tak pernah berjauhan . Sy surirumah ..anak first sy 37weeks serah diri gdm on insulins . Bersalin paksa .. emergency ceaser . Jdi tak ada pengalaman bersalin normal and rasa sakit macam mana org yg bersalin normal . Terima kasih semua #ingintahu #pleasehelp

7 Balas

itu dah tanda sis, macam saya bangun pagi nak solat subuh tgk ada darah sikit jer.. walaupun tak sakit lagi siapkan semuanya pergi hospital terus, Dalam perjalanan nk pergi hospital dia contraction terus datang dan air ketuban pecah sampai hospital terus bersalin, nyaris juga nk terberanak dlm kereta..apa2 sy doakan semoga dipermudahkan urusan beranak sis

2y ago

alhamdulillah sis lain anak lain sakitnyer..kelima2 anak saya semuanya tanda berbeza..

sama la kita sis first baby emergancy czer ank. dah 2tahun 8bln bln depan dah nak bersalin kesian dan sedih nak tinggal kan anak sulung kat rumah sbb xpernah berjauhan semalaman pun dgn anak semoga sis kuat dan dipermudahkan segalanya kalau bagi saya tu dah tanda bersalin dah

2y ago

ank sy 2thn 2bln . due date 15/7 .. lg berapa hari je . sedih betul nk tinggal anak sulung ni walaupun pergi hospital je . terima kasih sis doakan sy . semoga doa berbalik pd sis jgk .. Aamiin

Ikutkan itu dah tanda bersalin sis . Saya pun mcm tu , ke hospital dah bukaan 6cm . Alhamdulillah bersalin normal . Pergi hospital check sis takut dah bukaan yg keberapa kita taktau .

2y ago

yeke ? sy masih kt rumah . td ok .. ni sakit pula . lps tu hilang pula sakit tu .. tu yg tgh pikir nk pergi ke tak

kalu sy sis..sakit perut cm senggugut tu..tp sakitnye kejap dtg, kejap hilang..makin kerap dia dtg, makin dekat nk bersalin..ade jgk lendir n darah keluar..

2y ago

sy tak ada no nurse yg selalu checkup tu

sis bersedia gi hosp dan bertawakal. Mintak kerjasama suami jg anak. Yg penting allah bersama. Semoga dipermudahkan dan cepat kembali ke rumah

better pergi kalau bersalin gov,proses lama..kalau swasta blh la cek dulu,sbb tu mmg dah tanda nk bersalin..

saya punya pengalaman after esok pagi da mlahirkan hihi..tanda2 kecil utk melahirkan tu sis

2y ago

kalau dsusuli sakit y kerap dah tanda2 tu tp klo pendarahan sikit2 ada org 3 2 hari baru baby kuar ..paling penting sakit y kejap2 dtg sampai punggung rasa2 nak buang air besar dia laa tu..