sakit abdomen

hai,semalam saya pergi ke wad bersalin untuk buat pemeriksaan,dokter dah cek dan bukaan baru 1cm..adakah itu petanda saya nak melahirkan sudah?saya baru anak pertama jadi belum banyak pengalaman..saya dibenarkan balik kerumah juga,cuma saya tidak tahu bila nak kehospital..sebab sakit abdomen dan pinggang saya ni kadang2 sakitnya terasa sakit sangat,tapi kadang2 xrasa sakit..

2 Balas

Bila sakit dh makin kerap, blh pegi hospital. Atau klu sis xtahan sakit, pegi je hospital. Mcm sy kontraksi kuat sgt smpai xleh tahan wlupun bru 2cm terpksa minta ubat tahan sakit drp misi. Tp wktu ni sy dh kena warded sbb sy pegi serah diri awal.

Belum lagi tu sis. Jika kuat sakit pinggang sis sekali ada kuar darah campur air jernih., perut pun memulas barulah ke hospital. Semoga sis dan baby dlm keadaan yang sihatsihat saja