Kuning anak..

Hai...saya nak tanya ada petua tak nak turunkan kuning bayi dengan cepat..

4 Balas

Petuanya cuma kerapkan penyusuan saja awak. 1-2 jam. Tak boleh lewat bagi susu. Baby jaundice suka tidur sebab mereka tak sihat dan tak larat. Jadi kena kejut bagi susu ya. Nak senang set alarm. Kalau awak ada bajet lebih boleh sewa lampu Fototerapi. Fungsi penyusuan ni untuk menggalakkan proses perkumuhan atau pembuangan bayi. Bilirubin yang berlebihan akan di buang melalui proses tersebut.

baby saya lahir 36weeks , pergi klinik check tk ada kuning . saya slalu susukan dia 2-3 jam sekali , tidur buka lampu . semoga baby awak cpt turun kuning 😊

mlm tdo bukak je lampu, lpstu kerap susukn bby inshallah cpt turun

susu badan saya kurang..