baby x berak

Ank sya 2 bulan, dh 2 hari x berak sebab kurang minum susu,tp ada kentut....baby sya full breast feed, skrg die berkahak so kurang susu dan kurang aktif..normal ke baby x berak 2 hari? N cmne ye nk kurangkan kahak baby😓

2 Balas

Baby 2 bulan normal la tu tak membuang . Yang penting baby tak kembung perut . Bayi saya kadang 3/4 hari tak berak . Jumpa Doctor, kata doc itu semua normal asalkan baby kuat kentut dan tak kembung perut

baby bf mmg jarang berak. normal tu. kalau dh lebih seminggu baru refer doktor. asalkn perut x keras n baby kentut n xde meragam.