Ingin tahu

Hai..maaf nak tanya..ada tak yang ibu2 buat test sebelum haid and positif tapi samar2?? Betul2 pregnant or tak??#ingintahu #pleasehelp

16 Balas

inshaAllah nk lg tepT gune clearblue digital https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2023 💟 Copy & share bg ramai yg join group 0 sbb baru buat

Sis cuba try time slpas 1minggu haid tu. Cntohnya sis dtang haid pada 15hb then time tu sis xdtng haid so sis test kencing tu slpas 1minggu dari haid yg sptutnya dtng tpi xda. Sis tes kencing time bngun pagi la yg prtma kencing tu. Ambil air kncing tu dari pertengahan

2y ago

insyaAllah and thank u bagi cdgan utk saya

Pengalaman saya, pregnant pun ye, nak period pun ye 😂 tapi kalau pregnant samar dia tu samar yang nampak laa line merah2. Kalau nak period samar yang betul2 samar memang kena tenunggg baru nampak line.

Sy pon buat 5ari sblom period, mse TU ad spotting skit.. & alhmdulillah dh 5month+++ & rzeki dpt twin.. tp mse 4w Sy g scan pon doc ckp xprgnant, tgu 8w k ats Bru scan & dpt tgk kntung.. smangat ye sis..

2y ago

alhamdulillah..rezeki untuk awakk..saya pon harap ada rezki utk saya mgndung kali kedua..anak first kgguran masa kndungan dah 5 bulan..

Boleh jadi false line kdg sbb hormon kita nk period, tapi sya pernah try hari saya spttnya period tu, trus naik line pekat. sbb period saya kluar setitik dua ja. Tak sngka prgnant😅

2y ago

alhamdulillah..rezeki awak..

test nie sye buat 5hari sebelum tarikh period..sye buat hari2 smpai expected period.. bila dh delay 1hari, sye tros gi klinik utk confirmkn.. Alhamdulillah.. skrg dh 15weeks

2y ago

alhamdulillah..tahniah sis...

pernah mula² kawen check line samar² pastu sakit² perut. 4 hari kemudian period tp tempoh period pjg sket dari biasa. sjk tu sy tak berharap dh 😂

2y ago

ouhh yeke...tuhlah tkut berharap gak sebenarnya nih

Tak boleh kata. Sbb sy penah buat sblm period, naik samar2. Alih2 time hari period, turun darah. So klu nk tahu kena tgu delay period juga.

2y ago

ouhh yeke...kena tggu jugaklah nih delay uzur kan

sy dlu saja test seminggu awal.. mmg samar2 smpai delay period 7hari pstu lama2 die terang sendiri..insyaAllah pregnant tu..

2y ago

alhamdulillah..srnok bce ada ibu2 yg psitif mgndung...harap2 saya ada rzki kali nih..

test sehari sebelum due date period. double line tapi samar. lepas tu try guna clear blue, dapat 'pregnant'