Tentang gdm

haii..mom.sy bru je ada gdm adakah hari2 sy perlu buat test kit dkt klinik untuk tgk tahap bacaan gula bacaan gula brp yg norm.? N blhkah sy puasa?#firstbaby

1 Balas

Biasanya kalau ada gdm tak digalakkan berpuasa, takut nanti gula akan lagi naik. Kalau pasal check bacaan gula tu rasanya boleh kot check dkt rumah kalau ada mesin bsp tu. Tak pasti pasal yg tu.

2y ago

Sye gdm boleh je puasa ... tapi bila ada check up klinik BSP tak digalakkan berpuasa