BAYI JARANG BERAK. BBY MASUK 8BLN DAN FULL BF DAN DAH MKN.

HAIIII mamy2 smuaaa...nak tnya klu baby full BF dan dah makan.. tp jarang berak dlm 3 or 4hari gitu bru berak.. tp setakat ni kalau anak berak Normal juga.. kuning dan sdhna lembut taklah keras sgt.. kalau jarak berak baby bgtu bagi mamy2 yg ada pglman camni msh NORmal ke? atau..wp baby full BF, n dah mkn mesti hari2 kena ada berak? gitu ke. mohon sharing. buntu#bantusharing #firstmom #pleasehelp #ingintahu #firstbaby #seriusnanya

4 Balas

bila dah boleh makan, kena lebihkan air juga. kurang air tu yg tak kerap berak. kalau lama2 takut sembelit pula. & lebihkan buah (oren/kiwi/mango) supaya senang lawas. sayur2 pun elok lebihkan dlm makanan