sakit gigi

Haii sume.. nk tnye klu dlm pantang kite sakit gigi boleh ke wt rawatan klinik gigi.. ada pantang larang ke.. mntk bantuan spe pernah alami nye.. x thn sakit gigi ??

1 Balas

Hye ibu... Ibuvdah berapa minggu mengandung? Setahu saya trimester pertama masih boleh buat rawatan gigi... Masuk trimeter kedua dan ketiga dah tak boleh... Macam saya dulu pon sama sakit sangat2, doktor gigi suruh tangguh lepas bersalin... Sementara tu makan ubat ja untuk hilangkan sakit... Apa2 pon ibu boleh tanya nurse @ doktor kalau ada cara lain.