aman ker tak..??

Haii smua....ana nak tanya nie...klu kita ngidam nak mnum cendol boleh kerr...sbb cendol kan sejuk...aman kerr kalau kita mnum ..?? Terutama nya...bila kandungn masih dalam trimester pertama...skrg ana dah msuk..8 minggu 2 hari dah...nak jawapan..boleh tolong jelaskn..??

6 Balas

Boleh takda masalah. Janji pandai control makan yg sejuk2 tu. depends pada keadaan diri masing2. Ada yg badan dia ok je lepas bersalin takda sakit2. Ada yg asyik sengal2 je sbb kuat sgt makan ais tak control. Yg penting dah ngidam tu makan je jgn tahan2 tp kena control.

Okay je sejuk. Sbb badan kita semula jadi panas dan asid perut kita pun jenis bersifat panas utk hadam makanan. Bila makanan dah kat dalam cendol tu jadi tak sejuk dah 😅

Boleh je sis..sbb sdh mengidam nak mkn kan...mkn sj...sy pun prgnt ni suka mkn yg manis2..🥰🥰🥰

4y ago

Tp, kna control juga tau ..mkn mnis tu...😊😊 Tkut mmy kna kcing mnis nnti...

Sy sendiri minum je cendol syukur semua nya ok ikut badan masing2

4y ago

Wc sisku

Mkn sikit je asalkan dpt.

Ok je.