GBS 34 WEEKS

Haii semua. Saya baru dapat tahu tadi yang saya positive GBS tu pun setelah ada appoinment di hospital dan doktor buat sample lepas saya bagitau keputihan saya kekuningan kehijauan + berair .. pada 10w kk ada ambil sample tapi katanya keputihan biasa .. setiap kali checkup kk, saya akan bagitahu tapi katanya hormon mengandung .. so nak dijadikan cerita, saya kena refer emergency tadi dan baru tahu saya ada GBS .. so saya agak down dengan berita macam ni.. ada tips untuk penjagaan GBS x ??

2 Balas

sy GBS carrier juga. Keputihan stop bila masuk ubat yg hosp bg. Cara sy, just jaga kebersihan miss v, cuci dgn air mengalir direct pipe, elakkn gosok bahagian dubur kemudian bawa ke depan, sapu cream gatal dari pharmacy klau rasa gatal xselesa. Jgn tahan kencing, bykkn minum air kosong, jgn sekali2 guna pencuci miss v yg ada dpasaran, mkn plain yogurt, jus cranberries. itu shj yg sy buat.