Perut membesar tapi -ve

Haii, Saya nak tanya dekat sini ada tak yang pernah mengalami macam mana saya kena sekarang?. Saya dah lebih 1 minggu delay period, test UPT -ve. Tapi perut saya besar, rase tak selesa sangat. Saya jugak kadang ² tak suka bau peluh sendiri dan orang lain. Kadang ² rasa nak muntah. Perut saya besar dan kadang ² sakit payu dara cuma tak kerap. Tapi saya rasa mungkin nak period tunggu punya tunggu tak. Perut saya nak tahan nafas bagi kempis pun tak boleh. Hmm. Saya takut kalau ² cyst atau benda lain. Kalau pregnant.... ada ke yang -ve walaupun dh delay period then test semula +ve. Sebab saya selalu minum air ber'gas' kalau nak bagi period, tapi risau jugak kalau ada 'isi'. #sayaingintahu #naktahu

5 Balas

better g jumpa doc pakar wanita klnik berhmpiran dgn tmpt puan..lebih baik tahu awl jika ada alami cyst fibroid..at least blh rawat kadar segera..jika di bia2kn tnpa rawatan dan pantauan..tkut nnti tw2 dh bsr kmudian pch alami bleeding ..jd da best way pergi la buat chckup...xpyh takut2..mencegah lebih baik dr.mngubati..mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

1) period regular x? klu regular normally lps smggu period delay, upt da terg da klu btol preggy.. 2) klu awak nk scan boleh tp gov x layan klu upt negatif.. awak bley try kt klinik swasta ckp nk scan je..

refer doctor.. pergi kat private minta scan sebab kalau kat gov, rasanya mesti suruh buat urine test..bila -ve mesti lg leceh

Maka, jumpa lah doktor untuk pemeriksaan.

jumpa doktor