Normal atau tidak breast jadi kosong/lembik selepas melahirkan baby? (tidak lagi punya susu) - 8/12/2020

Haii para ibu mama mummy ummi mak sekalian.. nak tanya, adakah normal selepas bersalin, breast dah tak jadi seperti anak dara dulu..? Masa awal bersalin breast ada susu, dapat bagi tak sampai sebulan. Now dah takde and breast kosong/lembik. Hmm hilang yakin dgn diri sendiri. Apa perlu dilakukan utk buat breast kembali cam muda2 dulu..? Ada pendapat atau pengalaman, silakan share yaa.. terima kasih semua...

1 Balas

Maksud puan nak banyakkan susu atau bagi breast firm? Kalau nak bagi firm, kena rajin work out utk breast. Kalau nak tambah susu, biasanya banyakkan makan lobak putih/milk booster.

3y ago

Setakat ni sy tak pernah lagi minum apa2 milkbooster. Time pantang haritu je laa asyik2 makan lobak putih/sawi 😅 lepas2 tu smpai skrg takde consume apa2 pun. Banyakkan minum air je la gitu. Halba, habbatussauda boleh banyakkan susu. Kalau nak try yg rebus2 longan kering semua tu pun boleh jugak.