Kira gerakkan baby

Haii mummies. Start minggu depan nak kena kira gerakkan baby. Nak tanya, biasa yg normal nya dalam pukul berapa ya untuk cukup 10 gerakkan baby? #firstbaby #ingintahu

4 Balas

yup makin padat.. yg penting cukup sblum pukul 9pm. tp klau atas pukul 6 bnyk lg tak cukup + ibu rasa kelainan pada kandungan boleh terus ke hospital. klau mcm sy dulu, sy pastikan lepas asar at least dah separuh bilangan gerakan.

tak tentu sis..ikut baby jugak kdg malam active siang dia byk tidur. kdg2 pkul 4 atau 5 baru cukup 10 kick.kdg active sgt awal2 dia da ckupkan 10 kick

2y ago

kalau kita banyak sgt gerak dia akan duduk diam je..kalau kita baring n rehat dia akan kick jugak..

awal2 pukul 2/3 dah cukup. bila hujung2 dah sarat kdg2 pukul 6 baru cukup.

2y ago

kalau krg gerak lebih dri pkul 7, mksd nya pkul 7 tu x ckup 10kick lagi, terus pegi emergency.

before 3 dah ok dah. kalau after 3 x ckup, please rest and focus gerakan bby.

2y ago

normal jee x rasa dlm sejam lebih.