Pregnant 5w5d

Haii moms ... saya tengah preg 5w5d kalau ikut myperiod kalendar .. sebelum preg ada amalkan folic acid Appeton .. test upt sendiri samar2 .. so arituu ade test upt kat klinik swasta n hasilnya positif , time tuu 4w++ .. doct swasta ada bagi ubat new obimin kat saya dn saya makan lah ubat dr swasta tu .. so pertanyaan saya , boleh tak kalau saya teruskan jugak makan folic acid yang memang saya dah ambil sblum sy preg ?? dan ada x moms2 alami mcm yg saya alami skg nie , cepat lapar asyik nak makan saja ..ke ataupun kerna effect ubat obimin tuu yg buat cepat rasa lapar asyik nk mkn saje ?? #Jomshare2 #pengalaman hamil

1 Balas

Hi, first of all tahniah! Tentang new obimin tu, dlmnya dh ada folic acid jd klu nk stop folic acid yg ambil sebelum pregnant pun boleh. Klu cepat lapar tu, normal rasanya sbb perubahan badan/hormon. Sy masa first trimester pun cepat lapar, cepat penat. Makan tidur makan tidur je 🤣