berat baby berapa???

haii mommy..sy skrg 32 minggu.berat baby 1999..doktor ckp ada berat sikit..spttnya berat baby 1.6 - 1.8.. berat baby kmu mcm mana???

9 Balas

Ikut kata doktor. Setiap ibu mengandung tak sama awak. Kalau saya macam awak, berat baby gitu confirm saya kena czer sebab saya plan dengan gynae nak normal delivery melainkan ada komplikasi baru proceed dengan elective czer. Masa saya 36 weeks, berat baby 2.1kg. Alhamdulillah saya bersalin normal on 37 weeks, berat baby 2.4kg. Masa ni berat baby saya takde masalah. Semuanya tally ikut perkembangan. Jadi apa2 minta advice daripada doktor. Ada tanya doktor macam mana nak kawal berat baby atau apa2 yang related?

Sy hari tu 32w baby berat 1.68kg je . Ok la, sbb sy gdm risiko baby besar tp Alhamdulillah baby xbesar sgt

sy itu ari 32w berat bby 2.2kg,kene repeat lg scan sbb bby besar lebih 2minggu

Baby saya 32w 2.3kg .Skrg 34w dah 2.85kg. Maybe next week dah 3kg😂

2mo ago

sy aritu 32w berat bby 2.2kg,doc suruh repeat lg scan sbb bby besar lebih 2minggu

Ok dah tuuu. Sama dgn sy 1.9kg at 32weeks haritu. Sy ikut app ni je

2mo ago

InsyaAllah, asalkan baby sihat. Kalau macam tu, kena beringat jangan minum air manis/makanan bergula banyak sangat. Limit kan. Minum air kosong banyak2. Pengambilan carbs pun kena jaga2. Itu je mommy. InsyaAllah semua ok. Asalkan baby sihat 😊

saya baru scan semalam 33 w dah 2.5kg hmmm

33 week berat beby sy baru 1.8kg ..

31weeks, baby weight 1131 hehe

saya 34w berat bby 2.2kg