Menghitung hari na besalin😅

Haii mommy, siapa macam saya tengah tunggu hari jugak. Due sy 6/12 nih. Hari hari dok pikir bilaa laa bby na keluar nih. Perut dah jatuhh sangat dah nih. Kalau bareng ke, duduk kat kerusi ke,nak bangun mesti kene pegang perut 🤣dari bawah. Sbb sakitt sgt rase, berat sungguh. Haritu last scan 36w berat bby dah 3.2kg . Sekarang dah 38w4d dahh..muga urusan kita semua dipermudahkan yee 🤗. #firstBaby #38w4d

16 Balas

Sy due 20hb,,tapi dah sakit sgt dh kt bwh.. Perut mngeras rase mcm nk keluar baby dah😅, tp belum rase nk meneran.. Risau lah takot terberanak awal.. Suami dah la ada kerja kt pulau pinang 3hri..harap tak bersalin lg la.. Ank no 3 dh, tp masih konfius sakit nk branak mcm mana🤣.. Ye la.. Dua sebelum ni semua ade tanda turun air, dan darah..

saya scan hari tu berat baby saya 2.337kg 35w😔 37w nie scan lagi ,klu baby kecil kata doc kena bersalin awal semoga kita d permudahkan segala urusan bersalin aamin😌

4y ago

dah berapa weeks sis , saya tunggu 37w nie scan klu baby 2 kg lebih kena bersalin paksa

Sma nga sya sis 6/12 due, tunggu hri je bila bby nk kuar ni, hrp kuar sblum due lah, klu x kena serah diri sbb gdm.. Hrp minggu depan kuar lh bby ni😆

Saya due 12/12. Skg week 37 5 hari. Doc ckp baby dh trun bawah bbnding masa scan week 34. Rasa nervous pulak tapi xsabar 😅

due 10/12 ni. tapi perut asik mengeras je. nervouse rasa nya tapi dok tggu bila baby nak keluar😁 #anakfirst

4y ago

due sama mcm sy..nervous sgt hehe

Saya due 8/12. Sama la takde apa2 tanda lagi. 😂. Risau kena serah diri & induce jer sbb gdm.

Due 2/12 ni. Tp perut masuk bolat elok. Tk de tnda nk bersalin hahaha 🥺😭

4y ago

sy due 3hb12. Belum ada tanda jugak, risau pulak

due 19/12... semoga sentiasa dpermudahkan urusan bersalin Kita nnti..

Due sya 9/12,, semoga dpermudahkan urusan bsalin kita smua ea

sama due kita... tgh tgu jugak ni... tp mcm bby sronok je lagi dok dlm ni

4y ago

hahaha kan. adeii, risau laa kalau kene induce. mintak2 laa anak kita kua sebelum due