Hospital Kerajaan Yang Suami Boleh Teman Waktu Bersalin Dalam Tahun 2021/2022..

Haii Mommy Semua.. Nak Tanya Pengalaman Bersalin Di Tahun 2021/2022 Ni.. Ada Tak Yang Suami Dah Boleh Teman Bersalin Di Hospital Kerajaan.. Boleh Komen Sikit Tak Hospital Bersalin Mommy Semua Dan Boleh Suami Teman Atau Tak.. Thankss Mommy Semua Share..#firstmom

27 Balas

sya kena hospital sungai petani.penjaga yg boleh menjaga hnya ibu saja.suami tak boleh.sya ibu tak dpt jaga.sya bersama suami ja.jd keseorangan.kerana keseorangan careless dri doktor dan doktor praktikal sya tak dpt nk jdkan bahan bukti.sya hanya berserah dkt Allah apa pun..Allah ja maha mengetahui.smpai sya kena emergency operate sbb anak fetal distress.mana boleh lawan.depa pakat takut turun tunjuk baik jaga katanya.sya harap tak dak pembalasan di dunia ada pembalasan nya kelak

saya dah rasa selesa bersalin sorang2 masa anak 1st dulu tahun 2020 masa pkp , masa tu suami just temankan saya dekat luar bilik pembedahan je pastu ambil barang bawak ke wad bersalin dan bawa balik uri tu je .. 2nd ni pulak saya cakap takyah jaga cukuplah kalau rajin datang melawat dan uruskan apa yang patut tu je sebab kami ada lagi anak sulung kan takda siapa nak jaga ..

tak tau la skrg ni dh hujung2 tahun tetiba kes naik balik. aduhh. dh la sy bersalin dulu 2020 covid tgh menggila suami tak leh masuk jaga kat wad. ni bln 12 sekali LG nk bersalin jgn la tak leh teman or melawat

1y ago

yaa Tu Laa Risau Tu.. Pernah Tengok 1 Update Ni Cakap Tak Boleh.. Tu Nak Tanya Pengalaman Yang Lain

ofismate2 sy ade yg baru bersalin bulan 10 & 11 aritu. hosp kjaan n semi gomen (putrajaya, hukm dll) semua suami boleh masuk labour room. kt wad biase je suami boleh teman time waktu melawat je. klau tido bermalam x boleh.

hai bulan 10/2022 adik ipar saya bersalin dkt kerajaan dan suami dia dapat teman dkt labour room tapi after settle bersalin tu dia kena balik rumah sbb masatu pukul 2pagi jdi nya esok 6ptg adik ipar sy dh boleh balik rumah macamtu..

Hospital seberang jaya. bersalin tahun 2021. semasa pkp. husband tak dibenarkan masok dlm LB room ataupon time melawat. hanya boleh melawat dkt luar ward sahaja. adik bersalin tahun 2022 - masih sama.

1y ago

wah cepat nya dia dh close. baru plan nk bersalin sna😢😢😢😢

saya bru abis patang buln 9 hritu berslin suami dh boleh teman dalam lb klau bukaan dh 5cm klau dlm wad plk boleh dh ikut waktu melawat mak dan suami sahaja ....

Sy baru lepas bersalin di HTAR minggu lepas. Alhamdulillah suami boleh masuk teman, tapi kena buat swab test dulu, dan test kit tu bawa sendiri.

1y ago

Ya boleh utk bersalin normal. Nurse tny nak suami teman atau tak.

tahun ni rasanya dah boleh. cuma hospital melaka kena ada kursus peneman. hospital lain suami kena buat swab test dlu before teman dlm LR.

Dec 2021, husband boleh teman di LR. Melawat dekat wad pun boleh. Ada masa yang ditetapkan. Swab test perlu dibuat dahulu. Hospital Serdang.

1y ago

Di Selangor.