Makan pedas

Haii mommy semua nak tanya first trimester ni boleh ke makan pedas. Saya baru 5minggu.

2 Balas

kena try n error sis. mcm i dulu before pregnant mmg makan pedas. megi ramen ap smua tu celah gigi ja🤣 ingt dh pregnant ni boleh tahan la rupanya takkk.. cirit jugak hihii nasib baik makan sikit ja. so dh tw lepasni mmg kena kurang pedas tu😮‍💨

Kalau boleh kurangkan. Makan sekali sekala takpe. Sbb selalu awal kehamilan ni akan gastric/angin or pedih perut. Tapi kalau rasa perut mmg tkde masalah, boleh je makan

2y ago

Jawapan yg bernas 👍🏻