14week 2day

Haii mommy, mau tanya ada tak mommy2 dekat sini yang jarang makan ubat dari klinik ( zincofer )? Sebb dari first pregnant saya jarang makan ubat yang klinik bagi tak tau sebab apa tak suka makan bila makan badan rasa lemas. Risau pula ada apa2 dengan baby kalau tak makan ubat. #3rdbaby #bantusharing

2 Balas

Sis boleh request minta tukarkan ubat dekat doktor di kk . Atau sis boleh cuba makan waktu malam dgn air oren atau limau kasturi . Pagi sis minum susu . Mcm saya minta tukar ubat 3 kali , yg serasi sekarang iberet satu tu ja . Kdg terlupa makan ubat , susu backup dipagi hari . Ada juga khasiat untuk ibu & anak . Atau makan makanan berkhasiat , buahan yg bervitamin . Protein apa tu . Sulam la dgn makanan mcm tu if sis takboleh makan ubat hari2 at least hb cantik , ibu & anak pun sihat .

2y ago

Itu yang risau hb tak cantik, kena req dengan nurse la lepas nie tukar ubat. Tq sis sharing 🥰

kena biasakan diri. 9 bulan je. hb ok tak , bila awak tak makan? Cuba baca kat buku pink apa risiko jika hb rendah?

2y ago

🌻