Kecil hati sebab benda bodoh

haii mommies, sye ada nak luahkan sedikit hal . xtau perasaan mcmni ada x pada mommies yg lain . benda simple tapi buat sye badmood dan marah. pagi tadi saya,suami serta ipar dan bini ipar pergi berurusan sekali kiteorg nak kemaskini STR..semasa isi borang tu suami duk tanya ini nak isi tak ,pastu saya bgtaw yg ni kena isi dan kalau ada benda taktau kita tanya RELA saje. pastu somi pun kata ini x isi kot sampai tanye bini ipar untuk confirmkan. saya jadi kecik hati...yelah somi tak yakin dekat bini sndri.benda ni kecik je tapi saya auto jadi badmood sampai balik rumah. dan sebelum ni pun kalau ada apa" urusan yang mungkin saya boleh buat ataupun tau ,suami tetap nak masukkan orang lain mcm kakak ipar dye untuk bertanya seolah" saya tidak beritahu dia apa" berkenaan urusan kami . banyak kali terjadi mcmni sampai tertanye kat diri sendiri "aku ni bini dia tapi dia pun tak yakin bila nak berurusan, aku ni bodo sangat ke".#bantusharing

14 Balas

awak . kita mcm sama . tp sy , suami asyik bela fmily dia . bila sy tgur pasal sikap mak dan kakak dia kat sy . dia just ckp "knp nk amik hati?". sy sedih sgt . dah la tgh pregnant , dia bole ckp mcmtu . sy bini dia kot , sy tak berpuasa , sbb hb sy low dan tekanan drh rendah . sy tak mkn jd nk pitam . bila mak dia persoalkan knp sy tak puasa . dia sikit pun tak terangkan knp . sy mrah dan geram , pdhal dia thu knp sy tak berpuasa . sy kandung ni anak dia kot, dia tak risau ke kalau sy berpuasa apa apa jd kat anak ni . kami tggu 2 thun lebih nk dptkan anak ni . sy pun jenis tak bercakap sgt dgn mak mtua sbb sy taknk nt sbb benda kecik sy dgn mak mtua gaduh besar . tapi suami tu , apa sy ckp utk kbaikkan dia . sikit pun dia tak dgr . bila dia susah pening dgn hal family dia . tahu pulak ngadu kat sy . bila sy bagi nasihat skit pun tak dgr . kdg rasa mcm nk tampar je . eeeee geram ! kdg sy diam je sbb taknk gaduh , kang jd benda lain . anggap jela ni dugaan rumahtangga . ada manis ada pahit .

1y ago

spatutnya jgn bgtau mertua yg awk xpuasa. sy masa mngandung dulu suami je tahu keadaan sy. mmg depan mata dia sy muntah kuning hri2. alahan truk sgt. kalau mertua tnya puasa ke x ckp je puasa. org mcm ni mmg nk kne ckp tipu. kalau x dia xpaham. dia kata dia dulu takde alahan. branak 4 org langsung takde. itu dia la. sy malas nk layan