GDM time preggy

Haii mommies nak tanya ada tips tak nak kawal GDM time pregy🥹🥹🥹doc ckp kena cucuk insulin x tau la bahaya ke x

3 Balas

Bahaya kalau dr advice utk cucuk insulin tp awk tak cucuk. kena ikut saranan dr ye, diaorang dah attend ramai ibu kencing manis so diaorang tau apa yang terbaik utk kita. saya pun cucuk insulin 4x sehari. dan saya percaya itu utk kebaikan ibu & baby. Btw cara kawal- kurang carbo, cut terus gula2, air kosong kena banyak, portion kecil tp makan dgn kerap. yang penting jangan berlapar ye

10mo ago

Saya pon dah try cucuk insulin tu saya fikir demi baby

Kena jaga makan, stop minum manis2. GDM maksudnya badan kita tak keluarkan insulin yg cukup utk proses gula. Bila gula tinggi, baby yg akan terpaksa kerja keras cerna gula tu, itu yg berpotensi jadi keguguran/mati dlm kandungan.

sy pon gdm on diet 14w dh.. kwl mkn je sis.. air mnis mnum 1x je shri.. sy bli mesin bsp tu check dkat umh xlarat nk g klinik smpai 4x

10mo ago

Tu la beli mesin tu senang cek sndri