Kena gdm masa first trimister

hai nak tanya..kat sini ada tak mommy yg kena gdm time first trimester. Mcm mana ya nak trunkan gdm ni..before preggy sy x da kencing manis..masa preggy ada..Boleh share tips x mommy semua 😊 tq #seriusnanya #firstmom #ingintahu

1 Balas

once dah kena gdm, dia akan ade smpai bersalin. mmg x boleh nk hilangkan. nnt bila jumpe dietician, dia akan ajar cara control mkn. dia x boleh turunkan. kita kawal dia dgn makan suku2 separuh n kurgkn or potong manis trus. sy ade gdm on diet control. sy mkn manis weekend je. hari lain langsung x minum or mkn manis. nnt dah lepas bersalin baru gdm ni hilang. sbb nnt lps bersalin kena minum air gula lg skli n check hilang x kencing manis kita. klau x hilang, kita dh jd pesakit kencing manis biase

1y ago

tq share sis..itulah sy pun tgh amalkn diet mcm tu