Berdebar / jantung laju

haii mau tanya normal ka klw time memgandung jantung selalu tiba2 berdebar/laju tanpa sebab .. cth time baring atau ddk". Asal cek tekanan darah jantung jdi laju walaupun dalam keadaan relax jdi tinggi bacaan terus 😭 lepas 3x cek bru rendah #firstmom

6 Balas

GERD boleh buat jantung laju. ada masalah heartburn/reflux/angin sekali tak? kalau ya, most probably tu GERD. kalau tak, seeloknya gi check dengan doktor. boleh jadi simptom pre-eclampsia atau darah tinggi.

3mo ago

GERD ni kena jaga makan. makan sikit2, tapi kerap. cut sugar, benda2 pedas, benda2 high process etc. bagi masa 2-3 bulan, kalau jaga betul, inshaAllah boleh elok.