Size Baby Besar

Haii. Kandungan sy genap 35 Minggu 4 Hari. Setiap kali check up doktor akn scan details termasuk size baby. Size baby sy besar 3 minggu dari usia kandungan. Untuk kawal size baby melalui pemakanan ibu. Apa cadangan utk kawalnya?

2 Balas

Ms 28 minggu, doc ckp baby sy besar. Ayah sy ckp sbb sy minum susu full cream 2 kali. Mkn nasi byk sgt. So sy plan mknn sy. Mkn nsi sekali, mkn buah byk and tukar ke susu low fat. Alhamdulillah, berat sy control sekaligus berat baby pun slow down

Control makan.. Kurangkan gula.. Minum banyak air masak