How to choose baby clothing size ya?

Hi mommies! How to choose baby clothing size ya? Sy dlm 3rd trim - 35 weeks, scan baru2 ni baby weight 2.2kg.. #1stbaby

2 Balas

Saranan saya beli 0-3 months 10 pasang . 4 Full Cotton button (Long , Short , Singlet & Rompers) . 4 eyelets / lubang button (Long, Short , Singlet & Rompers) . 2 jumpsuit (full cover ada mittens & booties sekali) . Extra 0-6 months 2-3 pasang , 3-6 months 2-3 pasang . Sebab dlm pantang still lagi boleh beli baju if rasa tak cukup . Plus baby cepat membesar . Nanti yg 0-3 months boleh simpan next baby so beli better unisex . 0-6 months & 3-6 months atas mommy nak beli untuk ikut jantina . Semoga membantu .

utk newborn, bli skit x perlu bnyk sbb baby akan cpt mmbesar . then blh trus bli 0-3month or 0-6month. later, dah bsar skit dlm 3bln, blh bli lg😁