Air Gula

Haii ibu2 mamy2 nak tnya mcm mana asa ia minum air Gula.. Sy bulan depan ckup 6 bulan kena minum air Gula.. #anakpertama xkene minum(24thun) #anakno2 kene minum(28thun)

20 Balas

Sy baru minum minggu lps. Mostly org cerita rasa dia teruk. Org muntah2. Tp ada kwn yg minum dgn jayanya tanpa muntah sbb dorg dpt ada flavor. So mindset sy time dtg kk nk minum tu rasa boleh pas je tanpa muntah sbb kwn2 kata jgn dgr yg negative tu. Dorg mgkn jenis yg tak tahan. Tp kita mngandung ni lain2 pattern. Alhamdulillah sy tak muntah wlupun sy minum yg plain x de flavor. Tp 2 jam kemudian baru rasa mual. Sbb kan kena puasa before test gula tu. Ia berpunca dr kita puasa. Lapar2 minum air gula kan. Pening rasanya. Lps dh 2 jam kita pi test darah n urine cpt2. Pps tu mkn. Lega terus.

Minum air gula better sis pegi awal.. 7.30 tu air gula suam lagi.. Haritu sy minum suam ok je sis.. Kalau sejuk tak tahu cmne 😅 Mindset sis jgn fikir buruk2 okay.. Actually mcm minum air sirap manis gila kat kenduri tu je 🙈 hahaha Sy minum haritu 2 kali teguk sbb byk kan.. Susah nk minum 1 shot.. Pastu lepas siap je minum, sis cari tempat duduk okay.. Jangan berdiri/berjalan lama takut pening.. Sy haritu sementara tunggu 2 jam gi teman husband breakfast duk tgk ja dia makan masa tu rasa pening.. Rehat je cuma kalau boleh jgn baring sgt okay..

5y ago

Tq sis atas nasihat sis..

Sy minum yg plain, first time minum sy muntah balik, sbb time tu sy masih mabuk lg, memang perut xboleh terima, second time sy kene minum lagi sebb overweight alhamdulillah xmuntah, tapi sy memang xsuka rasa dia, sy pon xsuka bende manis² ,bg sy tu mcm kilang gula tumpah, manis sgt

Time sy da merasa dari air gula kosong,dan juga yg ad perisa oren² sikit.jd sy bg tips sikit.masa minum air gula,ibu amek yg suam² panas then minum jgn stop.if ibu amek yg sejuk then minum slow² akan buat tekak automatically jd loya n nk muntah

5y ago

Jgn la sekali nafas.ada yg tersedak😅 minum kira jgn stop tu je

Saya 2 kali minum.. Alhamdulillah dua2 x muntah.. Aiq gula yang putih tu.. Sbelum minum jgn pikiaq nak muntah.. Kalo dak tobat muntah.. Hahaha.. Tp kalau muntah gtau ja nurse.. Untuk kebaikan puan dan baby yg comel tu.. Hehe

Baru minum pagi tadi. Okay la manis dia. Xlah manis sangat, manis lagi air milo kedai buat. Kena minum depan nurse plak tu 😅.. bacaan masa posa okay, harap2 bacaan yg ke-2 x sangkut lah.

Haii, nak tahu jugak nii macam mana ye rsanyaa tuu😂 sebab anak pertama tak kena minom pon (20thn) anak kedua ni pulak doct dh cakap awal awal nanti puan ada kena minom air gula ya (26thn)

5y ago

Same la dgn sy anak no 2 umur 28 kne minum

Rasa dia biase2 je.. Minum masa air tengah suam2.. Nnt kurang la rasa manis tu.. Tp kalau biasa minum teh ais kaw milo kaw. Yg tu lagi manis dari air gula yg kkia bagi. 😅😅😅

5y ago

Wauuu milo kaw😁

Rasa biasa x lah manis sgt pun..nk minum biar masa air gula tu suam xde la rasa pekat sgt.. Jom join group blh share and tnye ape https://chat.whatsapp.com/BAgLtsBeeLWAIzfVVE7j4X

Kalau yg ada perisa ok sikit dr yg ksong.. Mmg ssh nk telan 1 cawan tu, tapi better habiskn sbb dh puasa since pkol 10 mlm. Mnum utk bagi tnaga mse apptmnt nnti. And dtg awal kk.