Air Gula

Haii ibu2 mamy2 nak tnya mcm mana asa ia minum air Gula.. Sy bulan depan ckup 6 bulan kena minum air Gula.. #anakpertama xkene minum(24thun) #anakno2 kene minum(28thun)

20 Balas

Sy bru jee minum mgu lpas.. Set mind yg baik2 jee.. In sha allah xmuntah.. Rse dia mnis sgt, melekat kat tekak rsenya. Klau sy stndby limau nipis. Alhmdulillah result ok, 4.2 jee

5y ago

Bkn mkn sis, just cium2 dia tuk ilangkan rasa pening tu.. Jgn mkn

Sedap je kalau dh puasa dr 10malam🤣 Sya minum smpai hirup, dont woryy, mindset je semua tu, yg muntah bukan sbb air gula, sbb perut kosong, tp cuba thn yer, goodluck❤

rasa dya sedap je..sy aritu mnum kna bncuh ngan air sjuk..lg laa xbrapa rsa sgt manisnya..hihihi..msak ank 1st mmg suam2.. klau xnak muntah kna skali tguk trus..

5y ago

haah..mcm sy aritu, rsa ckit nak tau tahap mna manis dya..pastu mindset xnak kna detect manis sbb klau tnggi kna ulang alik tiap 2mnggu ambik darah jd keja lg kan.. lpas mindset tu bismillah dlu bru tguk abis..

Baru lps minum pg td utk kali kew2 . Arap result ok lerr . Jgn pk negetif . Sy minum ad rasa oren . Kene minum time suam2 thn nafas

okay je rse nye..mindset je kata xsdap..sy mnum yg plain je xde prase..pegi pagi2 spye mse mnum tu air msih suam2..

Minum slow2 nnt Tak muntah. Lepas minum duduk je. Jgn jln2. Ok je. Rasa dia mcm air gula yg sangat2 pekat

25tahun kebawah tak minum air gula.. 25tahun keatas wajib minum.. saya selase dpn kene minum air gula

5y ago

Pening x minum air gula

Rasa dia blh la..xde la teruk sgt...

Knpa ank petama tu xkena minum sis?

5y ago

Kene minum air gula bila ada kriteria tersebut: 1) umur 25 thn dan ke atas; atau 2) family history ada diabetes; atau 3) overweight;atau 4) pernah miscarriage

Sedap...bg sy la.