Overweight ketika hamil

Haii, ibu2 ada tak pengalaman atau tgh alami overweight ketika hamil?any tips? Berat saya dri 57 skrng dah 80kg. Berat baby 1.4kg normal ke? Atau ada effect lain, risau sebenarnya.

3 Balas

kannn risau kalau berat naik..saya pon sama..awal² ngandong 52kg jaa..skarang mendadak naik dah 64kg..nurse sllu bising kalau p check up..katanyaa berat kita ngn bby x stabil apaa ntah..nak buat camnaa sjak² ngandong nii lapaq sedia²😥😅terpaksa la on diet even kdg terkandas jgak🥴😜

me! dari 59kg ke 90kg (36w5d), kulit merekah jangan cakap la. tapi apa nak buat, sendiri cari penyakit. sekali pakej gdm lagi tu.🤣

Actually kandungan skrng 29 minggu