keliru tanda2 nak bersalin

Haii assalamualaikum smua..slmt ptg..dari pg td saya rasa perut saya tak selesa..smpai sekarang pun sama..apabila saya bangun untuk brjalan..seakan akan perut saya terasa menurun ke bawah..tak lh sakit sngat..cma rasa tak selesa semcam baby sllu jer mngeras..sllu tak mcm nie..tmbahan jugak hari nie saya cirit birit dan berasa loya..

6 Balas

Wslm. Kalau based on doc, mengeras tu doc xmention as slh satu tanda nk bersalin. Doc pesan kalau keluar darah atau lendir, ketuban, contraction tu baru tanda nk bersalin. Tp bila baca ramai share kata mengeras then pegi hospital dah ada bukaan, so 🤷‍♀️

5y ago

Nurse ckp dgn mengeras tu normal. Tp klu mengeras sekali dgn sakit perut, itu contraction. N kena take note rasa sakit tu selang brp minit. Klu 10-15minit dh boleh pergi hospital.

Walaikumusslm..Salah satu tnda nk bersalin..bby da msk laluan dh tu..pnglmn sy..2 hari sblm bersalin..kluar lendir cmpur drh..tp still stay kt rmh..mlm sblm nk berslin tu kluar air ketubn..mmg klm kbut la nk p hospitl..eskkn pg bersalin...tp emergncy czer..

5y ago

Kenapa emergency czer ye?

Kalau cirit birit tu tanda2 jgk badan dh standby utk bersalin. sbb nk bg ruang utk kpla bb turun ke bwh.

Dh brp mggu? Sbb loya n cirit birit mmg tanda nk bersalin.

Sy 35w.bru kua wad sbb cirit n loya..

bleh jd tanda sis..