Baby Cot, perlu ke??

Hai...dari pengalaman momy2..perlu x beli baby cot tu..baby nk ke dok dlm tu huhu #1st baby

20 Balas

Klu ada ruang better ada baby cot.. Tp klu bersalin czer agak sukar nk bgn nyusu tgh mlm.. Lg senang klu baby kat sebelah tp maknye mmg bkn jenis tdo mati xpe la.. Tkt terhempap baby je.. Cume bile dh anak kedua ketiga nnt baby cot dh xmuat bilik sbb semua nk tido sebilik😂😂.. Unless awal2 dh ajar asing bilik okla..

Anak pertama sye beli katil baby tapi xpakai sgt, boleh kira 2/3 kali je letak dye dlm tu, sbb ank 1 biasa tdo dgn sye. Anak kedua yg akan dtg nie, mmg kne pakai balik bby cot sbb katil xmuat nk sumbat 4 org huhu. Lg pun ank 1st tdo lasak. Huhu. So bahaya dkt situ utk adiknya akn dtg.

Klu sy perlu sbb kalau kite nK buat keje boleh je biarkan baby tido dlm baby cot xde nk risau baby jatuh ke ape sbb ade palang .. And kalau dia da besar pon masih boleh gune lagi.. Baby kene ajar dari kecik tido dlm tu bru dia nak tido smpai ke besar..

4y ago

Betul. Takde la risau baby terjatuh or apa2. Lagi satu kalau jenis tido ganas risau juga. Nanti takut tangan kaki ternaik kena baby lagi haru. Kita pun tak lena tido nanti

Saya nak beli baby cot sebab anak saya 7 tahun yang pertama...takut nanti kalau letak bawa...kalau ada kot senang masukkan dalam sambil buat kerja ..tapi malam nak letak atas katil juga....cuma pagi utk kesenangan nak uruskan anak

Pada sy perlu..cuma waktu mlm je tidur sebelah sy..senang nak susukan..pagi & tengah hari blh letak tidur kat baby cot..anak sy yg 1st tidur dlm baby cot lebih kurang 1tahun lebih juga..tak dh lh tkt jatuh dari katil..

Pada saya perlu. Sebab takut tertindih kalau tido sekatil huhuu. Saya memang jenis tido ganas sikit, takut nanti kaki tangan bergerak tengah tido terkena baby lagi haru

Baby cot sy dah jadi tmpt simpan barang. Last2 dia tido sbleh dgn saya. Dia x mau tido dlm tu. Myb sbb panas n rasa rimas

Sy plan nk beli jugak untuk bakal ank no 2 nih.. Sbb takut hat abg terjun atas adek ka. Mna nk taw kan. Hehehe.

Saya beli sebab kalau tidur sekali atas katil dengan kita, lagi tinggi risiko SIDS (mati mengejut)

5y ago

Apa tu SIDS (mati mengejut)..knp jd mcm tu..apa puncanya..sis bleh explain x..takut plak dngr huhu

Saya beli play pen sweet cherry je. Kalau ada budget lebih, blh beli baby cot