Baby Cot, perlu ke??

Hai...dari pengalaman momy2..perlu x beli baby cot tu..baby nk ke dok dlm tu huhu #1st baby

20 Balas

utamakan keperluan yg lg utama..ada baget lebih barulah beli baby cot..

x perlu kot sbb baby nk sentiasa dekat momy senang nk mnyusu

Saya bli ank first.. Guna dah bakal tiga org ank..

bagi saya perlu kalau Ada anak2 yg Masih kecil

4y ago

Betul. Risau nanti kena panjat dek abang2

Bg sy perlu..sbb senang nk buat keje

Ya mmang pun perlu

Bg sy tak perlu...

SIDS adalah kematian mengejut akibat baby lemas atau sebagainya. Sebab tu bayi baru lahir tak boleh tidur dengan bantal, mainan, selimut dan sebagainya. Dan pakar galakkan kita tidur asing dari mereka. Jangan letak atas katil kita. Takut kita tertidur tindih mereka pula. Untuk maklumat lanjut tentang SIDS, Sis baca article ini: https://my.theasianparent.com/sindrom-kematian-bayi-mengejut/?utm_source=search&utm_medium=app

5y ago

Tq for ths info sis..takut dngr benda2 mcmni huhu

tak perlu. first sbb membazir. sec baby baru lahir perlu banyak masa dan communicate dengan ibunya. dengar suara ibu ,pandang ibu. eratkan kasih sayang. sy pun tak beli. bila dia dah besar baru biasakan tidur sorang.

5y ago

kannnn.

Pada saya perlu

5y ago

Anak sis tido dkt baby cot smpai umur brapa...dlm dilema sy jadinya huhu