Scan bila bole nampak

Hai..boleh tak share pengalaman mommies2 mula dari minggu ke berapa mula nampak kantung, janin dan heartbeat ya? Beserta alahan tak waktu scan tu? Sy jadi risau sbb blum pergi scan lg dan alahan pun demam on off,batuk2,selsema.masuk 6w ni takde cramp sgt.normal ke..first baby mcm excited,gelabah sikit.

14 Balas

Saya pegi 6w 5d scan atas just nampak kantung je, dr terus buat tvs scan alhamdulillah dah nampak baby dan heartbeat. Alahan pun takde sangt just cramp perut, tegang breast mcm tu je

sy sebelum dpt tau pregnant dah ada alahan teruk. pegi klinik cek dgn scan 7minggu. nmpak kantung je. scan lg kat kk masa buat buku pink 10minggu dah nmpak janin dgn heartbeat dia.

saya scan masa 8w dah nampak janin & heartbeat. nanti nak scan awal pregnancy tu jangan lupa minum air banyak banyak bagi full bladder baru senang nampak baby

setiap org berbeza..ada yg 6-7-8 masih nampak kantung...ada yg 6-7-8 dah nampak janin..boleh je nak scan awal..tpi kena kental le..lain org lain result..

2w ago

sis byk2 fkir psitive ye...kita tgok lg 2 mggu ye...inshaAllah ada baby

saya takde alahan pon tapi alhamdulillah scan masa 6 weeks dah nampak janin dalam kantung sekali heartbeat jugak. boleh tu pergi scan dah

msa alahan 6 week n bgantung pd badan org juga . pastu tgok kantung 6 week da nampak , janin 8 week ke atas bru ada skli heartbeat .

sy first scan 5weeks -nampak kantung saja second scan 7weeks- masih kantung third scan 8weeks -npk bby dan heartbeat

klu saya, 8 weeks da nmpk semua+heartbeat.. stat alahan dr 8 weeks-12 weeks..

Sy haritu scan 7w dh nmpak tiga2 sis ckp tu. alahan sy xda lg masa tu